*Nikean Hemuli*

Hemuli vajaa 5v kutsumanimi: Hemuli
väri: p.e.white
rotu: sileäkarvainen
sukupuoli: uros
syntymäaika: 3.10.2002
rekisterinumero: --
isä: MonCherie Solitaire
emä: FinMva Saarelman Alabaster
kasvattaja: Hanna Lahtinen
3.9.2007 vanhuus

Hemuli tuli meille Jyväskylän näyttelystä vuonna 2003. Meille tuli silloin Hannalta monta valkoista marsuherraa. Hemuliin ihastuin heti ensi silmäykseltä! (: Se oli niiin hiano lappukorvineen. Hemulilla riittää myös kokoa, vaikka tosin myös nenääkin. ;) Mutta ei voi ikuisesti jaloista valkoisia laittamalla vain seinäänjuosseen näköisiä marsuja yhteen, koska sitten korvat menettävät kokonsa ja muotonsa sukupolvien saatossa.

Sukutauluun pääsin käsiksi vasta jäljestä päin ja se vain vahvisti asian ensirakkaudesta. Valkoisille marsuille on aika vaikea löytää täysin vierassukuinen puoliso, millä tosin en kuitenkaan tarkoita sitä, ettäkö kaikki valkoiset olisivat rankasti sisäsiitettyjä. Ei suinkaan, mutta vaivaa saa nähdä, jos ei halua niin käyvän. Mutta Hemulin suku on ruotsalaista Mon Cherie -linjaa, josta löytyy kaikkien muiden ihan väärien värien ohella ilokseni myös lemonia! (: Koska Hemulin isän puolen suku on siis buffeja jne. on herra siltä osin oivaa riistaa niille naaraille, joilla on sukutaustat tyypillisintä valtaväylää ja vaikein löytää sulhoa. Myös emon puoli on mukavasti muista poikkeavaa marsua täynnä, mutta veikkaanpa Hemulin saaneen tyyppinsä isän puolelta. Tyypillinen pew kun on tasapaksu, lyhyehkö kroppainen, lyttynenäinen ja pieni- ja kippurakorvainen pulla. Kaikella kunnioituksella tosin!

Hemuli on edellä mainitun vastakohta, joten sillä olisi pew-maailmalle annettavanaan paitsi vierasta verta myös isoja korvia, niskaa ja kokoa. Tai siis, silloin kun Hemuli oli nuori, sillä oli myös komea möykkyniska.

Hemuli 2v Hemuli 2v Hemuli 2v

Hemulille oli sattunut onnettomuus ennen tuloaan meille. Vanha häkin jousi oli antanut periksi ja lyönyt Hemulilta hampaat kurkkuun. Hemuli muutti siis meille mukanaan luonnonmukaista, homeopaattista särkylääkettä. Sen toinen korvanlehtikin puuttuu melkein kokonaan, mutta sen tarinaa en tiedä. Vanha tarina se kuitenkin on, sillä korva on repeytymisestä täysin parantunut eikä Hemuli huomaa toispuoleista parempaa tuuletusta ollenkaan.

Hemuli vajaa 5vHemuli sai nimensä ihan muumien hemulin mukaan. Valkoiset marsut on sellaisia muumipeikkoja. ;) Ennen kuin keksin Hemulille vakituisen nimen, kutsuin sitä Hammaspeikoksi ja taisi se olla Hattivattikin jossain vaiheessa.

Moomien virallisella nettisivulla sanotaan: "Hemulit eivät ole millään tavalla sosiaalisia, ne ovat huonoja kuuntelijoita ja yleensäkin niiltä puuttuu kaikenlainen huumorintaju. Ne ovat usein fanaattisia keräilijöitä tai vähäisellä vallalla varustettuja virkamiehiä. Mutta niissäkin on luonnollisesti monia eri vaihtoehtoja." Tämä yleistys ei sitten pidä paikkaansa meidän Hemulin suhteen, vaan se kuuluu siihen luonnolliseen vaihtoehtokansaan. Hemulilla on hurmaava luonne, tosin iän myötä hieman erakoitunut ja tullut jääräpääksi. Meidän äiteestä Hemuli ei tykkää, sillä herra aloitti tämän erakoitumisen ottamalla yhteen maailman rasittavimman teinipojan, Atlantiksen kanssa. Äitee osui riitapukareiden hammastuksen väliin, ja Hemuli on suurella marsun logiikallaan näin tulkinnut koko riidan olleen alunperinkin äiteen syy.

Meillä Hemuli pääsi isäksi "vasta" 2-vuotiaana. Poikasia syntyi melkoinen katras, mutta osa oli sitten niin pieniä, että kuolivat parin päivän sisällä, pari taas oli niin hillittömän isoja, että Viennetta ei kyennyt synnyttämään niitä tarpeeksi nopeasti. Joten poikasia oli loppujen lopuksi kolme, mutta sitäkin terhakampia.

23.11.2004 - Anemone's Viennetta** (engl.crest p.e.white)
1. Anemone's Lumipallo - sk - p.e.white - naaras
2. Anemone's Lumipeikko - englannin crest - p.e.white - uros
3. Anemone's Lumiukko - englannin crest - p.e.white - uros

Seuraavat pesueet syntyivät vasta 2 vuotta myöhemmin ja osoittivat, että Hemuli saa myös ihan nättipäistäkin jälkikasvua. Ensimmäisessä poikueessa oli vähän pitkää päätä, mutta korvat olivat kaikilla tosi kauniit ja koko on ollut paikallaan. Erityisesti olen ollut ylpeä Lumipallon koosta ja niskamöykystä ym. mutta valitettavasti näyttää vähän siltä, että pikku-Lumipalloja ei saada maailmaan tekemälläkään. :(

27.2.2006 - sk- Nikean Lilja (p.e.white)
1. Anemone's Alppitähti - p.e.white - naaras
2. Anemone's Aliisa - p.e.white - naaras

11.3.2006 - sk - Sunset Queen (satiinicrest buff)
1. Anemone's Auringonlasku - self cream - naaras
2. Anemone's Arelia "Vanilja" - self cream - naaras
3. Anemone's Ace - self cream - uros
30.5.06 - e.crest - Aniara's American Sheena (a.crest saffron)
1. Anemone's Amarilla - cream - naaras
2. Anemone's Amarillo - cream - uros
3. Anemone's Amaryllis - cream - uros

Hemulin viimeinen poikue ei syntynytkään meidän marsulaan, koska herra oli kesän astutuslainassa. Morsio on nimeltään Mira's Kimberly ja poikue syntyi 15.8.2006. Poikueesta meille muutti englannincrest naaras Plum Pie. Velipoika Apple Pie taas asuu Petran marsulassa. Lisää kuvia täällä.

Hemuli vajaa 5v Hemuli kuoli vanhuuteen ilmaan mitään erikoisia varoitusmerkkejä 3.9.2007. Kuten viereisestä kuvasta näkee, niin olihan se toki jo aika "koppurainen", kuten vanhat marsut tahtovat olla.
Sukusiitosaste näillä näkymin 0%.
Mon Cherie Solitaire
self buff
(geneettisesti cream!)
Helen Thors, S
Mon Cherie Buffy
self buff
S MVA
Mon Cherie Drambole
self buff
S MVA
Mon Cherie Tiramisu
self cream
Aniara's Mon Cherie
self lemon
Katja Kivipuro
Aniara's Amor >>
engl.crest, lemon
M88-98
Beloxis Jenita
FIN MVA
Saarelman Alabaster
p.e.white
Tommi Långström
Andien Thunder Cloud
p.e.white
Anneli Ceder
Saarelman Escimo
p.e.white
Saarelman Bella Donna
self cream
M159-95
Penelope's Curpitsa
self cream
Nina Tiitinen
Vicarage Gemma
self cream
FIN MVA
Saarelman Enya
p.e.white
FIN MVA Malaxi's Rolex
self cream
M49-98
Jens Lindgren, S
Tikkitakin Simonella
p.e.white
Iina Merjankari
© Anemoneniitty.net, 20.09.2011 20:36 Validated by HTML Validator (based on Tidy)