YASHIRA'S BAJIRU

kutsumanimi: Elmeri
rotu: kääpiöluppa
väri: madagaskar
sukupuoli: uros
syntymäaika: 23.12.2002
rekisteripisteet: 91,5p.
isä: Dextro (91p.)
emä: Pippi (89p.)
kasvattaja: Päivi Kuljunlahti
Elmeri kurkkaa

Bajiru on syntynyt 23.12.2002. Se on madagaskar kääpiöluppapoika, jonka on kasvattanut Päivi Kuljunlahti. Meille se tuli vasta aikuisena, kun Päivi päätti vähentää kasvattamiaan värejä. Meillä Bajirua kutsutaan tuttavallisesti Elmeriksi, kun meillä oli kerran jo Emma, Emppu, Eppu, Esmeralda ja Eetukin. (;

Elmeri 2kk Elmeri 2kk, kuva: Päivi Kuljunlahti Elmeri 6kk, kuva: Päivi Kuljunlahti

Elmeri on oikein kiltti poika ja hienokin vielä! Se on saanut nuorten luokasta 94,5 pistettä, mutta A-luokasta vähän matalampia pisteitä karvanlähdön sun muiden ärsyttävien pikkuseikkojen takia takia. ;) Itse olen sitä näyttelyttänyt vasta kerran, mutta uskon sen saavan vielä hienoja arvosteluja, kun sille vain antaa tarpeeksi aikaa.

Elmerillä on ollut kaksi poikuetta, joista ensimmäisen emo on Anemone's Esmeralda. Esmeraldaa asutettiin vuorotellen vähän kaikkien tuttujen sopivilla uroksilla, mutta vasta Elmeri sai Esmeraldan syttymään. Joutui Elmeri kuitenkin nähdä siihen paljon vaivaa, mutta se olikin Esmeraldan selässä melkeinpä koko ajan, vaikka ne asuivat yhdessä pitemmän aikaa. Vihdoin viimein Esmeraldan jäätävä välinpitämättömyys muuttui aggressiivisuudeksi ja pariskunnan erottamisen jälkeen syntyi poikue, joka oli kummallekin ensimmäinen. Kolme hienoa mustaa luppisvauvaa tupsahtivat maailmaan 20.3.2004. Niistä Evita jätettiin meille kotiin.

Esmeralda ja Elmeri jaloittelemassa, kuva: Petra

Elmerin toinen poikue teetettiin Anemone's Sheitah'lle eli Seidalle, joka oli silloin sijoitusnaaraani. Poikaset tulivat siis Anemone's-nimen alle, mutta kasvoivat Lumitähden kanilassa. Ne syntyivät 3.1.2005.

Alla kuva Elmerin ja Seidan edesmenneestä pojasta Pepestä, joka osallistui Vöyrillä kaninäyttelyyn:

Elmerin kolmas eli viimeinen poikue syntyi 28.3.2005 Yvonnelle. Poikueessa oli vain yksi musta naaras, josta kasvoikin pullea ja määrätietoinen nuori nainen. ;) Yyrin omistaa Johanna Nurmi ja toivon mukaan Yyrin lapsi muuttaa joskus meille päin. :)

Elmeri muutti kesällä 2005 Eti:s Lilla Larissan kanssa uuteen kotiin, mutta menehtyi talvella. :´(