M ander's Sgt Pepper

Petteri, kuva: Päivi Kuljunlahti

kutsumanimi: Petteri
rotu: kääpiöluppa
väri: sininen
sukupuoli: uros
syntynyt: 17.8.2000
isä: 176 - S561 (94,5p.)
emä: 09-4 - F1100 (93p.)
rek: 5+19+38+9+9,5+8,5+5= 94 p
kasv. Chatarina Henriksson, Ruotsi
toinen sivu täällä
24.3.2006

Huomasin kerran, että kappas, Päivi omistaa nykyään luppikseni Epun (Millbay's Ejvind) isän, Mander's Sgt Pepperin (94p). Pepperi tuli myyntiin helmikuussa 2005, kun Päivi ei enää tarvinnut sitä. Päivin sivuilla haettiin Pepperille pysyvää kotia lemmikki- tai jalostuskanina. Olihan Pepper jo n. 5-vuotias. Myynnissä oli myös hieman nuorempi sininen uros Millbay's Håkan (95p), mutta päädyimme ottamaan Pepperin, koska Håkanilta meillä oli jo kaksi jälkeläistä: Yvonne ja Vicky.

Pepperistä tuli tuttavallisesti Petteri jo ennen kuin se muutti meille 21.2.2005. Meidän mumma ja paappa asuvat myös Vähässäkyrössä, joten he kävivät hakemassa Petterin Päiviltä ja toivat meille pahvilaatikossa. Petteri oli heti kuin olisi aina asunut meillä. Se nousi kurkkimaan pahvilaatikosta yhtä uteliaana, kuin mekin Timin kanssa katsottiin sitä. Petteri nuuski Timiä ja poseerasi meille pahvilaatikosta, antoi ottaa syliin ja tehdä tuttavuutta.

Äkkipäätä katsottuna Petteri näytti olleen kahdeksan kertaa ulkomuotoluokassa! Tuloksena näytti olleen kaksi 93,5, yhdet nollat ja kaikki loput 94!!!! Petteri onkin aivan erittäin komea herra, mutta nyt vaarista on jo tullut aika harmaahapsinen. Sen onkin tarkoitus viettää meillä mukavia eläkepäiviä lukuunottamatta joitakuita satunnaisia hurvitteluita. ;) Petteri periyttää selkeästi oikein hienoa jälkeä, mutta sen poika Eppu ei ole vielä saanut mitään aikaiseksi Vickyn kanssa. Petteri sen sijaan oli erittäin innokas ja pätevä niissä touhuissa, joten jahka herra kotiutuu, niin toivoin, että meilläkin alkaisi vihdoin olla tulossa niitä kauan odotettuja sinisiä luppisvauvoja. (:

Nooh, eläkkeellehän Petteri meille tuli. Annettiin sille silti välillä neitonen astutettavaksi. Neidot eivät vaan tulleet tiineeksi vaarin yrityksistä. ;) Annettiin sen sitten vaan asua Esmeraldan kanssa. Petterissä ei oikein ole enää ytyä, mutta pitävätpähän seuraa toisilleen. Jos ihme olisi tapahtunut ja Petteri saisi vielä jälkikasvua, niin se olisi ollut erittäin toivottu poikue! ;)

24.3.2006:

Rakas Petteri-kanimme on muuttanut pilven reunalle. :´( Vanhuus on ollut ilmiselvää koko ajan, Petterihän oli jo ihan harmaantunut meille tullessaan. Väri kuitenkin palautui kesällä ja se oli oma upea itsensä ihan näihin päiviin asti. Petteri saattoi niissä puuhissa nousta tytön selkään, mutta lopetti homman kuitenkin kesken, vaikka muuten oli ihan kuin nuoret pojat. Se alkoi kuitenkin muuttua ajan mittaan luisevaksi. Se asui Esmeraldan kanssa, mutta ei enää aikoihin yrittänyt astua sitä, vaikka toinen saattoi sitä vähän kerjätäkin. ;) Enää vilkas Esmeraldakaan ei saanut sitä liikkeelle vaan Petteri alkoi viihtyä omissa mietteissään, lempipaikallaan häkissä. Lattialla se ei viimeisinä päivinään halunnut liikkua juuri ollenkaan ja epäiltiin, että oliko se menettänyt näkönsä. Lopulta dementia pehmensi Petterin pään kokonaan. Se ei liikkunut enää juuri yhtään vaan senkin vähän pikemminkin kiersi ympyrää... Petteri päästettiin vihreämmille niityille tänään ruohoa rouskuttamaan. Se olisi täyttänyt 6 vuotta. Toiset viettää täällä pidemmän aikaa kuin toiset ja kaikkien päivät on rajalliset. Tämä oli säädetty Petterin lähtöpäiväksi.