*Nikean Lilja*

Lilja 3,5v kutsumanimi: Lilja
väri: p.e.white
rotu: sileäkarvainen
emä: FIN MVA GG-01 Nikean Marenki
isä: Andien Rock A Billy
sukupuoli: naaras
syntymäaika: 9.1.2003
rekisterinumero: M523-04
kasvattaja: Hanna Lahtinen
vanhuuteen

Lilja 3,5v Lilja

Vasemmalla Lilja 3,5-vuotiaana, oikealla olevassa kuvassa Lilja on vajaa vuoden vanhana. Alapuolella Liljan isoveli, Nikean Taco.

Taco

Ostin Liljan Hanna Lahtiselta kesällä 2003. Se ja Nikean Päivänkakkara muuttivat meille Someron kesänäyttelystä. Sen sijaan Nikean Taco, englannin crest, tuli meille Jyväskylän näyttelystä eli jo keväällä 2003, kun meille tuli tosi paljon aikuisia poikamarsuja kotia etsimään. Taco ja Lilja ovat samasta yhdistelmästä, mutta eri poikueesta. Koska sisarukset tulivat meille eri aikoihin, kesti jonkin aikaa, ennen kuin huomasin niiden olevan aivan samasta yhdistelmästä. Sitten olikin jo liian myöhäistä... Siitä lisää alempana tekstissä.

RinoTytöt Lilja ja Päivänkakkara asuivat aluksi leikkimökissä, koska silloin oli niin lämmintä, että ne saisivat nauttia raittiista ilmasta mahdollisimman paljon. Sitten Lilja ja Päivänkakkara saivat sulhasekseen Manta's Harveyn, joka oli d.e.white.

29.10.2003 - Manta's Harvey (d.e.white)
1. Anemone's Rino (kuvassa) - p.e.white - uros
2. Anemone's Reneé - p.e.white - uros
3. Anemone's Rony - p.e.white - uros

Liljan toinen poikue syntyi sitten sille Tacolle 19.7.2004. Olinkin sitten niin kätevä, että astutin sisarukset keskenään... Kuinkas muuten! Lilja oli kiimasssa, niin ajattelin että jes, nyt saan sen astutettua ilman, että temperamenttinen muori eroaa laumastaan. Eli laitoin Liljan vain yöksi Tacon häkkiin ja palautin takaisin tyttöjen joukkoon aamulla. Yleensä naaras joutuu olla uroksen kanssa niin kauan, että siitä näkee, että se on tiineenä ja silloin voi olla joidenkin kohdalla liian riskaapelia ruveta enää laittamaan takaisin vanhaan laumaan. Naaraat eivät enää muista toisiaan, koska ominaishaju on muuttunut, joten arvojärjestyksen selvittely voi olla tiineelle marsulle liian iso stressi. Muistin ulkoa vain, että molemmat on satiinikantajia, niin valintahan oli sitten selvää pässin lihaa se. Minä kun yritin siihen aikaan saada satiinipoikasia aikaan. En ollut yhtään tajunnut, että Taco on Liljan isoveli ennen kuin Amidalan ja Amelien papereita tehdessä...

Siinä syntyi kolme pew-tyttöä, joista yksi oli kauan odotettu satiini: Anemone's Amidala, jonka pidin itsellä. Tuolloin satiinien ongelmista ei oikein tiedetty. Amaliasta piti tulla Tiina Sunilan marsu, mutta se kuoli ihan pikkuisena. Se lieni juuri sellainen pallopääpoikanen, kun jalostukseen on käytetty "liikaa" (?) lyhytpäisiä marsuja. Amelien omistaa Satu Rousu.

19.7.2004 - Nikean Taco (engl.crest p.e.white)
1. Anemone's Amelia - p.e.white - sileäkarvainen- naaras
2. Anemone's Amalia - p.e.white- sileäkarvainen - naaras
3. Anemone's Amidala - p.e.white - satiini - naaras - M544-04

Amidala, Amelia, Amalia

Kakkospoikueen jälkeen Lilja lähti sijoitukseen Heini Mannisen marsulaan. Tässä muistoksi Heinille Liljasta ja Liljalle Heinistä pätkä Liljan sivua Heinin entisiltä marsusivuilta. ;)

Liljan tullessa meille Katalta, se näytti vähän dalmikselta, koska sen turkissa oli C-vitamiinista jääneitä laikkuja :) Äitikin kysyi, että eikö sen pitänyt olla p.e.white? =)
Tullessaan uuteen laumaan, Lilja aluksi pomotti muita naaraita. Lopulta se kuitenki sopeutui, ja nyt Viivi, Berry ja Lilja elävät ihan sopuisaa elämää keskenään. Liljakin on minulla ainakin toistaiseksi sijoituksessa, kuten Päivänkakkarakin.
Kirjoitan Liljan sukutaulun kunhan jaksan ottaa marsujen rekisteritodistuskansion esiin =) Eli kestää jonkin aikaa. Lilja on muuten satiinikantaja, sen emä on nimittäin satiini.

Liljalle oli tarkoitus teettää vielä poikue, jonka jälkeen se olisi siirtynyt Heinin omistukseen, mutta koska Heinille tuli hevonen, Lilja tuli takaisin meille.

Liljalla muuten on kumma hinku kihnuttaa selkänahkaansa juomapulloon suuttimeen! Se on vähän hankalaa sen takia, että tuo meidän silloin käyttämä RacingC-jauhe juomapullossa ei oikein soveltunut tähän kihnutustarkoitukseen, koska valkoiseen turkkiin joutuessaan se muuttuu oranssiksi. Ei se näin arkipäivinä haittaa, vaikka Liljan turkki olisikin vähän värikäs, mutta ennen näyttelyä pitäisi laittaa juomaveteen jotain muuta c-vitamiinivalmistetta. C-vitamiinin vaikutukset näkyvät näissä Seinäjoen Raviradalla 2.10.2004 pidetyssä EPJY:n näyttelyssä otetuissa kuvissa. Niissä Lilja on vielä Heinin marsu. Taco ja Lilja poseeraavat kameralle tyttäriensä Amidalan ja Amelien kanssa.

Taco ja Nöpö Taco, Nöpö ja Amidala Taco, Nöpö ja Amidala Taco ja Nöpö Taco, Nöpö, Lilja ja Amidala Taco, Nöpö, Lilja ja Amidala

Liljan viimeinen poikue syntyi 2 vuotta edellisen jälkeen eli kunnolla oli huilattu. Isänä oli Hemuli ja Liljan kanssa poikasia teki yksissä tuumin Sunset Queen ja Aniara's American Sheena. Kotiin poikueesta jäi Alppitähti-tyttö. Molemmat siskokset ovat saaneet nimensä muumien mukaan kuten isänsä, vaikka sitä ei heti hoksaisikaan. Alppitähti tosin on hyvin sivu"rooli", "esiintynyt" jaksossa, jossa Niiskuneiti menettää muistinsa kieriessään alas kalliota. Mutta muita A:lla alkavia ei tullut mieleen ja onhan tämä ko. kukan tavoin valkoinen ja nimi passaa myös emoonsa, joka on myös kukka.

27.2.2006 - Nikean Hemuli (p.e.white)
1. Anemone's Alppitähti - p.e.white - naaras
2. Anemone's Aliisa - p.e.white - naaras

Lilja tulee nykyään hyvin toimeen muiden naaraiden kanssa. Ihmiset ovat sen mielestä hieman yhden tekeviä. Tärkeintä sille on oma kaveriporukka (vaikkei se sitä myönnäkään), ruoka ja tietenkin tämä Liljalle tavaramerkiksi muodostunut juomapulloa vasten itsensä kihnuttaminen ja kaikenlainen muu, mikä saa sen turkin näyttämään kaikkea muuta kuin valkoiselta. Ehkä se on kuullut liikaa blondivitsejä...

Lilja 3,5 v. Lilja ja Sunset Queen

Aluksi Lilja haluaa uudessa porukassa tehdä selväksi kaikille, että juuri hän on alfanaaras eli pomo. Mutta sen jälkeen kaikki saavat tehdä Liljan puolesta mitä lystäävät. Se ei hoksaa, vaikka muut ottaisivat alfanaaraalle kuuluvia etuoikeuksia sen nenän edestä, kuten vaikka mökin omiminen.

Valitettavasti Lilja ja Päivänkakkara eivät ole voineet asua keskenään samassa laumassa enää aikoihin. Niistä on tullut niin identtiset. Molemmilla on korvataitteet pikkukorvissaan, pyöreät silmät, lyhyt kuono ja pakettimainen tasapaksu kroppa. Myös luonteet ovat melko samantapaiset, joten siihenkään ei auta turvautua.

Taco kuoli vanhuuteen 21.4.2005. Sen syntymäaika on kadoksissa. Liljalla taas on syntymäaika tallessa, mutta kuolinpäivä hukassa.

Sukusiitosaste näillä tiedoilla 0 %.

Andien Rock A Billy
engl.crest cream
??
Anneli Ceder
Andien Sir Harry
engl.crest cream
Saarelman Escimo
p.e.white
Saarelman Bella Donna
Saarelman Belladonna
self cream
M159-95
Penelope's Curpitsa
self cream
Nina Tiitinen
Vicarage Gemma
self cream
FIN MVA GG-01
Nikean Marenki
satiini p.e.white
M80-01
Chremidas Falcon
satiini cream
M248-00
Christina & Emma Karlsson, S
Aston's Eisenhower
self cream
Patricia Brundin, S
Chremidas Ida
self cream
Chremidas Lotta
p.e.white
Vicarage Lorins Gold
satiini cream
self cream
© Anemoneniitty.net, 20.09.2011 20:36 Validated by HTML Validator (based on Tidy)