Rakkaat marsumme
Sateenkaarisillalla odottamassa

...pieniä tarinoita...

(Pahoittelemme vanhentuneita ulkoasuja!
Asiaan perehdytään, kun ehditään...)

Sileäkarvainen:

Englannin crest:

American crest:

Satiinicrest:

Satiini:

Anemone's Amidala (p.e.white)
Anemone's Carmine (d.e.golden)
MyWay Do It Your Way (beige)

Abessiinialainen:

Anemone's Lolita (tortoise shell & white roan)
Nikean Hombre (tortoise shell & white roan)

Risteytys:

 

Ensimmäiset marsuni:

Tuohon aikaan ei kai ollut vielä Suomen Marsuyhdistystä eikä ainakaan tiedetty mitään sellaisista, ja maailmalla kulkeva marsutietämyskin oli vähän sitä sun tätä, joten tällä sivulla tulee varmaan esille paljon sellaista, mikä saattaa naurattaa, närkästyttää tai jotain muuta. Mutta ottakaa huomioon, ettei me tiedetty paremmin eikä tietoa ollut sillälailla saatavilla kuin nykyään. Marsukirjatkin kun on vähän vielä nykyaikanakin sitä sun tätä niin arvatkaas silloin...

 

Maija

Maija tuli meille, kun olin ehkä 5-vuotias. En ollut koskaan nähnyt marsua tai edes kuullut niistä ja kuuntelin vain silmät pyöreänä kun äiskä kertoi, millainen tuleva lemmikki olisi. Tai millainen hän luuli sen olevan. (; Äitee selvensi, ettei me veljeni kanssa sitten saada tapella marsusta, koska se on "näin pitkä" (näytti varmaan käsillään kolmea-neljääkymmentä senttiä), joten sitä mahtuu molemmat yhtä aikaa silittämään.

Maija tuli meille pahvilaatikossa, jossa oli myös musta uros, joka tuli serkulleni. Herran nimi oli välillä Piki ja välillä Oskari. Maija itse oli sileäkarvainen kolmivärinen eli tricolor. Nimesin sen idolini Maija Mehiläisen mukaan. Maijan masu alkoi kasvaa, kynsistä puhumattakaan. Pian meillä olikin 4 marsua! Maija nimittäin synnytti kolme poikasta: kolmivärisen uroksen ja naaraan, Jakin ja Nukan, ja mustan uroksen, Villen. Ville on tietenkin Maija Mehiläisestä, Jaki ja Nuka taas eräästä karhunpoikasista ja intiaaneista kertovasta piirrossarjasta. Eläinlääkäri määritteli poikasten sukupuolet samalla kun Maijan kynnet leikattiin. Eläinlääkäri pelkäsi koko otusta ja olisi halunnut nukuttaa sen ensin, mutta äiti ei antanut. Mies ei edes oikein tiennyt millä kynnet olisi pitänyt lyhentää ja Maija-parka kiljui sydäntä särkevästi, kun jokainen kynsi leikattiin suonen kohdalta poikki.

Poikaset myytiin eläinkauppaan ja Maijalle hankittiin "kaveriksi" "kääpiökani". Maija vihasi sitä heti ensisilmäyksellä ja niiden häkki (siis tuo minimaalisen pieni häkki!!!!) täytyi jakaa väliseinällä kahtia. Oli niillä varmaan tilavat ja lokoisat oltavat... (; Minulla ja veljelläni oli vähän erimielisyyttä kanin nimestä, joten sanotaan sitä vaikka Rölli-Tupunaksi. Kannoin Maijaa aina pyyhkeen sisällä, koska pelkäsin, että se raapii. ;)

Maija akvaariossaan. Akvaario on yhä olemassa ja käytössä, mutta siellä asuu nykyään (taas) gerbiilejä. Niille se on ihan tilava, mutta Maijalla näyttää olevan hieman ahdasta puuhäkkyräheinähäkki-viritelmineen. Huomatkaa sanomalehdet purujen alla! ;) Ihme, että sillä ylipäätään on puruja ja juomapullo...


Marsunhoitoa 80-luvulta... Tässä Maija ja ilmeisesti Nuka?

 

Karvis, Rölli ja Nalle

Meille hankittiin kolmivärinen marsupariskunta, rusetillinen naaras Karvis ja sileä uros Rölli, kun olin 7 tai 8. En tiedä oliko tarkoitus teettää poikasia vai luulimmeko ehkä, että vain eri sukupuolta olevat tulevat toimeen. Tietenkin marsujen pesämökistä löytyi eräänä yönä 3 poikasta. Niihin ei saanut koskea, ettei emo syö tai hylkää niitä. ;) Ja isä siirrettiin asumaan johonkin pyykkikoriin, ettei se söisi poikasia mustasukkaisena! ;D Yksi kolmivärinen sileä naaraspoikanen, Nalle, jäi meille. 2 myytiin kaverilleni. Toiselle tuli nimeksi Nelli, toista en muista... Karvis kuoli raskausmyrkytykseen, joten Nalle ja Rölli jäivät kahden. Kaikki olivat siis jälleen tricoloreita väriltään.

 

Kirppu

Elimme edelleen (ja vielä pitkään tämän jälkeenkin) siinä uskomuksessa, että kanit ja marsut tulevat yleisesti ottaen hyvin toimeen keskenään ja että kanilla pitää olla marsu kaverina mieluummin kuin että sitä pidetään yksin. Meidän Ensio-kanille siis piti hankkia kaveri ja se löytyi eläinkaupasta. Ei me vielä oikein osattu hyödyntää kasvattajia, oikein tiedetty sellaisten olemassaolostakaan, vaikka Ensiokin oli Nicarao-kanilasta. Ensio otettiin mukaan liikkeeseen, että voitaisiin katsoa, minkä poikasen se hyväksyy. (; Meille lähti sitten pienenpieni sileäkarvainen black/white-neiti, joka nimettiin Kirpuksi. Vähän kai jopa meissä eli jo sen verran pientä valaistumisen hiventä, että epäiltiin, onko Kirppu edes luovutusikäinen. Eläinkaupat tosin pitivät marsuilla luovutusikänä kolmea viikkoa vielä vuosia sen jälkeenkin eikä me oltu viidestä saati kuudesta viikosta kuultukaan.
Kirppu tykkäsi löhöillä Ension selässä, kun Ensio loikoili pitkin pituuttaan häkin pohjalla. Niistä tuli oikeasti hyvät ystävät. Ensio nuoli Kirppua ja Kirppu itki Ension perään, kun se hyppi lattialla. Ei me vielä ymmärretty, että jyrsijöitä pitää juoksuttaa vapaana, Ensiota me päästettiin kuitenkin usein loikkimaan. Kirpun yritimme pitää häkissä, koska se kakkasi joka paikkaan. Se kuitenkin oppi hyppäämään kaikkien maailman esteiden yli, joita yritimme laittaa luukun eteen niin, että marsu pysyy häkissä, mutta kani pääsee sinne tarpeilleen ja pois.

 

Ensimmäiset "jalostus"marsuni:

Tätä lukiessanne pitäkää siis nuo otsikon heittomerkit mielessä! Vaikka risteytysmarsut ovatkin mielettömän ihania, niin ei niiden lisäännyttämistä voi jalostamiseksi sanoa, mutta tästä homma lähti liikkeelle.

<~~ Jaloittelijat vasemmalta oikealle: Trezeun Sipi "Thomas" (kani), Ruska (white/golden), Laku (golden ag./white), edessä Kinuski (black/golden), pikkuinen takana Batman (black), nurkassa Andien Jo-Jo (self lilac), Mokka (black/golden), Taifuuni (pitkäkarvainen black/golden) sekä muita poikasia.
Jaloittelijat vasemmalta oikealle, takana: Ruska, Thomas, Batman, Andien Jo-Jo. Edessä: Laku, Kinuski, Mokka, Taifuuni ja poikasia. ~~>

 

Ruska ja Laku

Ruska & Laku nimet: Ruska Ria Reipas & Laku Linda Lea
sukupuoli: naaraita
syntymäaika: 14.6.1994
rotu: risteytys, isä&emä: ??
värit: white/golden & golden agouti/white
kasvattaja: Minna Ilola

Ruskan ja Lakun kasvattaja oli Minna Ilola jostain muistaakseni tuolta etelämpää. Tytöt syntyivät 14.6.1994. Niiden mukana ei tullut papereita eikä muita sukutietoja. Myöhemmin opin kuitenkin, että Ruskan väri on white/golden ja Lakun golden agouti/white. Molempien väri jäljitteli dutch-kuviota ja leidit olivat rusetillisia. Eipä aikaakaan, kun opin heidän olevan risteytysmarsuja. Luultavasti.

Ruska ja Laku olivat molemmat äärimmäisen temperamentikkaita ja päätyivätkin lopulta eri porukoihin. Ruska synnytti Miskalle marsulamme ensimmäisen tarkoituksellisen poikueen ja silloin välit Lakuun katkesivat. Laku ei ollut tullut itse Miskasta tiineeksi ollenkaan, vaan hän omi Ruskan lapset. Ruskan kolmesta lapsesta golden agouti oli syntynyt kuolleena, mutta Nekku (rusetillinen golden/white naaras) ja Minttu (sileä white/golden naaras, jolla niskassa harjas) olivat elinvoimaisia ja kasvoivat isoiksi. Nekku jäi kotiin ja Minttu ~> Emilia muutti Anne Heikkisen huomaan Kempeleelle Emma-marsun kaveriksi.

Emma ja Emilia, kuva & om: Anne Heikkinen Emma ja Emilia, kuva & om: Anne Heikkinen Emilian poikaset, kuva & om. Anne Heikkinen Emilian lapsi, Hupu Höpötys, kaverinsa Naksuliinan kanssa.  Kuva & om: Satu Karjalainen / Sateenkaaren hamsterit

Laku sai sitten myöhemmin poikueen Miskan kanssa ja siinä oli kolme golden agoutia urosta. Ruskan toisessa poikueessa isänä oli taas Miska. Olisin halunnut pitää itsellä ihanan rusetillisen cream-pojan Terryn, mutta koska olin silloin vielä ihan kakara, en tietenkään voinut päättää näistä asioista yksin.

Laku kuoli toista poikuetta odottaessaan raskausmyrkytykseen. Ruska sen sijaan eli monta vuotta ja ehti nähdä niin eläinhuoneen kuin viettää laumaelämää isoissa laatikoissammekin. Ruskasta tuli hyvin hyvin lihava vanhoilla päivillä, eikä sen sydän kestänyt, kun meidän talon viereen rakennettiin kovalla ryminällä pyörätietä. Valitettavasti Ruskan ja Lakun verta ei enää virtaa marsujemme suonissa.

 

Miska, Kinuski ja Mokka

Miska nimi: Wiljo ~> Miska
sukupuoli: uros
syntymäaika: x.x.1994
rotu: risteytys
väri: golden agouti/golden
isä: peruaani
emä: silver agouti
kasvattaja: Anne Ketelimäki
nimet: Walma & Wilma ~>
Kinuski (vas) & Mokka (oik)
sukupuolet: naaraita
väri: black/golden
Muuten samat tiedot kuin Miskalla.
Poikueessa oli lisäksi Werneri.
nimi: Nicarao Granada
kutsumanimi: Oska
sukupuoli: naaras
syntymäaika: x.x.1994
rotu: sileäkarvainen
väri: silver agouti
kasvattaja: Anne Ketelimäki
Oli kuulemma rekisteröitävissä,
mutta sukutietoja ei saatu.
- kuva puuttuu -

Nämä risteytyssisarukset ovat Anne Ketelimäen kasvatteja ja niiden alkuperäiset nimet olivat Wiljo, Wilma ja Walma, mutta me sitten näköjään vaihdettiin ne. Kolmikko oli Ruskaa ja Lakua hieman nuorempi. Samalla meille tuli silver agouti naaras Nicarao Granada, jolle tosin ei tullut papereita mukana ja se kuoli hyvin nuorena. Tämä pikkuneiti "Oska" oli Anniinan suosikki, mutta sen kuoltua uudeksi suosikiksi tuli Miska.

Kaikilla kolmella oli silkkinen lyhyt turkki, joka oli muuten sileä, paitsi niskasta, jossa oli harjas. Muistaakseni näiden iskä oli "Banaani" kellertävä peruaani ja emä silver agouti. Oskalle ei saatu sukutietoja.

Miska on marsu"kasvatukseni" kantaisä eli Miskalla teetin kaikki ensimmäiset marsupoikueeni, myös Kinuskin ja Mokan poikueet, kröhöm... ;) Miskan ensimmäiset poikaset tulivat Ruskalle ja Lakulle.

?/1995 - risteytys
Miska (risteytys golden agouti) - Ruska (risteytys white/golden)

1. Anemone's Nekku - "rusetti" - golden/white - naaras - Katriina Hautala
2. Anemone's Minttu ~> Emilia - "sk + selkäharjas" - golden/white - naaras - Anne Heikkinen
Emma ja Emilia, kuva & om: Anne Heikkinen

Mokan ja Kinuskin ensimmäisistä poikasista ei ole Taifuunia lukuunottamatta kuvia.

?/1995 - risteytys
Miska (risteytys golden agouti) - Kinuski (risteytys black/golden)

1. Anemone's _____
2. Anemone's _____

16.3.1995 - risteytys
Miska (risteytys golden agouti) - Mokka (risteytys black/golden)

1. Anemone's Taifuuni - "peruaani" - black/golden - naaras - Katriina Hautala
2. Anemone's Ti-Tu - "sk" - d.e.golden - uros - ?
Taifuuni lapsineen

?/1995 - risteytys
Miska (risteytys golden agouti) - Kinuski (risteytys black/golden)

1. Anemone's _____ - "sk" - silver agouti/white - ? - Koralli
2. Anemone's _____ - "sk" - golden agouti - ? - Koralli
2. Anemone's _____ - "sk" - golden agouti - ? - Koralli

?/1995 - risteytys
Miska (risteytys golden agouti) - Mokka (risteytys black/golden)

1. Anemone's _____ - "rusetti" - d.e.golden - ? - Koralli
2. Anemone's _____ - "sk" - black - ? - Koralli
2. Anemone's _____ - "sk + selkäharjas" - black - ? - Koralli

?/1995 - risteytys
Miska (risteytys golden agouti) - Ruska (risteytys white/golden)

1. Anemone's Terry Teo TeddyBear - "rusetti" - cream - uros - Koralli
2. Anemone's _____ - "rusetti" - golden agouti/golden - ? - Koralli
3. Anemone's _____ - "rusetti" - golden/white - ? - Koralli
4. Anemone's _____ - "sk" - lemon agouti/white - ? - Koralli

?/1995 - risteytys
Miska (risteytys golden agouti) - Laku (risteytys golden agouti dutch)

1. Anemone's _____ - golden agouti - uros - Siipiveikko
2. Anemone's _____ - golden agouti - uros - Siipiveikko
2. Anemone's _____ - golden agouti - uros - Siipiveikko

?/1995 - risteytys
Miska (risteytys golden agouti) - Taifuuni (risteytys black/golden)

1. Anemone's _____ - "sk" - d.e.golden - ? - Koralli
2. Anemone's _____ - "sk" - golden agouti - ? - Koralli
Taifuuni lapsineen

 

Anemone's Taifuuni

Taifuuni lapsineen kutsumanimi: Taifuuni
sukupuoli: naaras
syntymäaika: 16.3.1995
rotu: risteytys
väri: black/golden
isä: Miska
emä: Mokka
kasvattaja: Katriina Hautala

Taifuuni syntyi Miskan ja Mokan ensimmäiseen poikueeseen. Siitä tuli peruaaniturkin omaava black/golden naaras, jonka jälkeläisiä monet risteytysmarsuistani ovat. ;) Taifuunilla oli aivan ihanan valloittava luonne ja se jaksoi istuskella kammattavanani pitkät tovit.

Tästä Taifuunin ensimmäisestä poikueesta ei jäänyt ketään itselle. Se astutettiin Miskalla, ja jostain "kumman" syystä vain yksi poikanen jäi henkiin.

?/1995 - risteytys
isä: Miska (risteytys golden agouti)

1. Anemone's _____ - "sk" - d.e.golden - ?
2. Anemone's _____ - "sk" - golden agouti - ? - Koralli

Jossain vaiheessa jouduimme vähentää marsuja ja meille jäivät vain Tony, Tanya, Marco, sekä tietenkin Ruska ja Taifuuni. Meillä kun ei ollut vielä eläinhuonetta ja alkoi olla kaneja ja hamstereitakin, joten alkoi kai olla vähän tukalat olot. ;) Taifuuni kuoli muistaakseni vanhuuteen elettyään monta monta vuotta täysin terveenä muorina uudessa eläinhuoneessamme.

Toivottavasti meillä olisi vielä joskus peruaani tai peruaaniturkkinen marsuliini! ;) Sille laitan kyllä sitten nimeksi Taifuuni...

 

Andien Akapetus ja Jo-Jo

sekä self lilac-kasvatukseni alku

Nämä ovat ensimmäiset puhdasrotuiset marsuni, jotka hankin Anneli Cederiltä, joka asui silloin Kauhajoella. Aloimme vasta silloin tajuta, että marsu voi olla seka- tai puhdasrotuinen ja sitten me varattiin puhdasrotuisia marsuja kasvatusta varten. ;) Annelilta löytyi sitten self lilaceja, olin varannut myös pewiä ja creamia, mutta nämä löytyi ja niistä mä sitten aloitin. Self lilacista tulikin sitten yksi lempiväreistäni marsuissa. Ensin meille tuli Andien Jo-Jo "Tanya", mutta eipä montaa päivää kulunut, kun haettiin Kauhajoelta sille poikaystävä, paria kuukautta vanhempi Andien Akapetus "Tony".

Tony ja Tanya olivat ensimmäiset marsuni, joita näyttelyytin, pet-luokissa tosin. Tony pärjäsi aina oikein hienosti ottaen huomioon, etten juurikaan osannut valmistella marsua näyttelyyn! ;) Myös Tanya sai toisinaan palkintoja! (:

Tony ja Tanya saivat meillä ensimmäisen virallisen marsupoikueeni ja hainkin alunperin kasvattajanimeä pelkästään self lilaceille hamstereiden lisäksi. Sain nimen syksyllä vuonna 1996.

Tanya oli aivan hämmentynyt ensimmäisestä poikueestaan ja äitee pääsikin ekaa kertaa leikkimään marsukätilöä. Kaksi ensimmäistä oli jo ehtinyt kuolla, ennen kuin nuoren emon emämokaus huomattiin ja se istui hölmistyneenä kolmas haarojensa välissä. Äitee auttoi vetämällä poikasen ulos ja elvyttämällä se. Poikanen piti myös puhdistaa ja tarjoilla emolleen siististi pyyhkeeseen käärittynä, ennen kuin leidi suostui edes harkitsemaan moisen imettämistä!! x) Näin syntyi siis Anemone's Julia.

Tony, Tanya ja Julia

Tanya ja Tony saivat myöhemmin toisen poikueen, mutta silloin Tanya kuoli raskausmyrkytykseen. Lapset Julius ja Juliette kuitenkin selvisivät, mutta en saanut niiltä koskaan jälkeläistä.

Olin ostanut Anne Ketelimäeltä self lilac-uroksen, mutta sille ei koskaan lähetetty papereita, vaikka me kyseltiin niiden perään, kunnes he uhkasivat syyttävänsä puhelinterrorismista. :( Astutin kuitenkin tällä uroksella Julian. En muista herran nimeä, mutta se sai sydänkohtauksen, kun meidän talon viereen tehtiin pyörätie.

Julia sai kaksi yhden poikasen poikuetta. Ensimmäisessä syntyi uros, Obelix ja toisessa naaras, Ofelia. Kävi kuitenkin niin kurjasti, että Julia oli vielä sulhonsa kanssa Obelixin synnyttyä, koska odotus ei näkynyt ulospäin, joten Ofelia sai alkunsa heti perään. Julia kuoli valitettavasti raskausmyrkytykseen Ofelian syntymän jälkeen ja pieni tytär kuoli perässä. :(

Obelix ehti kuolla vanhuuteen, ennen kuin sille oli edes aikeissa löytyä morsian, joten lilac-sukuni loppui toistaiseksi siihen. :´( Oli nimittäin sellainen välivaihe, että lilacceja kasvatti ainoastaan yksi kasvattaja Suomessa ja hyvin pienimuotoisesti, joten lilacceja ei saanut käytännössä mistään.

Tony sai aikaiseksi myös risteytyspoikasia, se oli esimerkiksi Taifuunin erään poikueen isä. Ensimmäisen lilac-kasvatukseni "tulokset" näkyvät siis valitettavasti "vain" risteytyksissä... :´(

Kuten näkyy, Thomas-kanimme ja Tony olivat hyvät ystävät. Muista kuitenkin, että marsu ja kani voivat myös olla toistensa viholliset! Allaolevassa kuvassa on myös jotain varhaisia lilacejani, Julia ja Tanya?

 

Andien Marco Polo

Marco oli englannin crest p.e.white uros, ensimmäinen pewini siis. Sekin tuli meille Annelilta Kauhajoelta ja oli heti pikkumiehestä asti iso marsunköriläs. Ihastuin peweihin, koska Marco osoitti minulle kaikki pewien luonteen parhaan puolet! Se oli tosi tuttavallinen marsu, joka oli aina kuikuttamassa ja kurkkimassa marsulaatikkonsa reunan yli.

Marcolle meillä ei silloin tainnut olla sopivaa morsianta, mutta risteytyspoikasia se kyllä sai aikaiseksi. Olisi kivaa, jos meillä olisi Marcosta perillinen, mutta niin ei kai oltu tarkoitettu.

 

Sulo ja Ilona

Sulo ja Ilona olivat ensimmäiset creamini. En muista teetinkö niille poikasia tai ainakaan niiden jälkeläisiä meillä ei ole enää... Sulo oli sileäkarvainen, Ilona taas oli satiini! (: Ylläolevat kuvat on niiden kasvattaja lähettänyt. Kasvattajan nimi tulee tänne myöhemmin, samoin kuin niiden aikuiskuvat. Sulo ja Ilona olivat sisarukset.

 

Anemone's Emilia

Taifuunin poikasista Anemone's Emilia, rusetillinen black naaras, on meidän marsulan kantaemoja. Emilian isä oli muistaakseni self lilac uros Andien Akapetus eli Tony.

Emiliakin eli melko vanhaksi. Mutta eläkkeelle se ei ehtinyt siirtyä, sillä se kuoli toisen poikueensa ollessa viikon vanha. Tästä poikueesta tuli meidän ensimmäinen käsinruokittu marsupoikue ja siitä Nompparelli jäi kotiin. Nompparellin isä oli Justus. Emilian ensimmäisestä poikueesta meille jäi Anemone's Vanessa. Emiliasta ei valitettavasti ole olemassa kuvaa.

Candlelight's Confetti ? / Marsha's Loranga ? self cream
ja Anemone's Emilia

 

Anemone's Nompparelli

Nompparelli, kuva: Paula Kurunsaari

Nompparelli siis ruokittiin käsin. Se oli peruaani-turkin omaava lilac/saffron uros. Nompparelli sai poikueen Päivänsäteen kanssa, mutta itselleni ei valitettavasti jäänyt perillistä näistä kummastakaan hurmaavasta marsusta. :( Nompparellin maha ei kestänyt siirtymistä vihreään ruohoon eräänä keväänä, joten se nukkui varoittamatta pois. :´(

Nompparelli oli meikäläisen mannekiini. ;) Se oli risteytystaustastaan huolimatta edustamassa peruaania EPJY:n esittelypisteessä Vaasan Eläinkeskuksessa (lue täältä) sekä Seinäjoella Kids-messuilla. Se pääsi myös Härmät-lehteen meikäläisen omassa haastattelussa. x)

 

*Galleria*

Tässä kuvia edesmenneistä marsuista, joille ei ole ehditty laittaa tekstiä.

Kukas muistaa ajan ennen digikameraa? Osa kuvassa esiintyvistä eläimistä on toistaiseksi tai kokonaan tunnistamattomissa. Kuvat on niin vanhoja, etten tiennyt niiden olemassaolostakaan ja niistä puuttuu vuosiluvut. Osa on myös epätarkkoja, joten ne on laitettu aika pieneksi tähän, että ovat siten vähän tarkempia. Niillä on kuitenkin sen verran tunnearvoa. :)

Saarelman Jymy-Juttu ? / Candlelight's Confetti ? /
Marsha's Loranga ? / Saarelman Izmir ?
self creameja
Eläinkauppalöydös Kissimirri sekä Anemone's Veera. Molemmat risteytyksiä. Kissimirri, black/golden/white, ei saanut poikasia, koska eli aika vähän aikaa. Hyllykallion PetIdeasta ostettu. Liike edelleen olemassa, mutta Nurmossa (vai missä se oli?).
Henkilöllisyyksistä ei vielä tietoa...
P.e.white ja self cream.
Oma risteytyskasvattini, yrittää olla buff tai golden... ;)
Hän saattaa hyvin olla Anemone's Cupido tai
Cupido's Dumbo tai joku ihan muu...
Viimevuosituhannen lopulta.
Omia risteytyskasvatteja,
ties mistä poikueista.
Viimevuosituhannen vaihteesta.
Marsha's Loranga (self cream), Marsha's Iron Maiden (satiini lilac) ja Anemone's Emilia (esitelty edellä).

Tässä on todennäköisesti Anemone's Jaspis -hermeliini, mutta marsuista en ole kovinkaan varma. Omia uroskasvattejani ne ovat kuitenkin. Valkoisen marsun nimeä en muista, mutta lilac on Obelix tai Julius.

Vähän uudempiakin kuvia:

Sommarnatten's Kamilla,
d.e.golden "dutch".
Ihan Ruattista asti toinen
tuli Mira's marsulan
kautta meille kualemahan. :´(

Etusivulle