Manta's Harvey

Anemone's Olga

Harvey

Harvey näyttää kuvassa pewiltä, mutta se on sileäkarvainen d.e.white. Tämä herra syntyi Ruotsissa 23.7.2002, Jennifer Wimanin marsulassa. Toukokuussa 2003 se ja moni muu valkoinen marsuherra muuttivat Jyväskylän näyttelystä meille Nikean marsulasta. Meille muuttivat mm. englannin crest pewit Nikean Taco, Poju, Hottentotti sekä sileäkarvainen Hemuli.

Someron 2003 kesänäyttelystä Harveylle tuli sitten kaksi tyttöystävää: Nikean Päivänkakkara ja Lilja. Molemmat sileäkarvaisia p.e.white-tyttöjä. Kummastakaan morsiamesta ei juuri näkynyt, että tiineys olisi jo niin pitkällä, vaikka molempien mahassa oli kolme poikasta.

Päivänkakkara synnytti Harveyn esikoiset (ainakin meillä syntyneistä) 10.10.2003. Silloin Harvey vielä asui tyttöjen kanssa ja tottakai vahinko ehti tapahtua... Otin tietenkin Harveyn pois tyttöjen häkistä heti, kun näin Päivänkakkaralla poikaset. Poikaset olivat p.e.white naaras Anemone's Olga (ent. om. Heini Manninen), p.e.white uros Anemone's Osku (om. Petra Hautanen) sekä d.e.white uros Anemone's Onni (om. Mira Koivumäki).

Osku Uusikaarlepyyn näyttelyssä 3.4.04 Oskua ujostuttaa

Olga oli alunperin varattu pohjoisemmaksi. Kun luovutusikä koitti, olimme sopineet, että minä toisin Olgan junalla Kokkolaan. Koitin onneksi ennen lähtöä varmistaa, että hän yhä on ottamassa tyttöä ja häneenpä ei saatu enää mitään yhteyttä. Ettehän tee koskaan tällaista! Varauksen saa toki perua, mutta peruutus tarkoittaa sitä, että kasvattajaan otetaan yhteyttä mahdollisimman pian päätöksen teon jälkeen eikä vasta sitten, kun kasvattaja alkaa soitella poikasen ollessa luovutusikäinen saati ettet vastaa mitään!!!

Lilja synnytti esikoisensa 29.10.2003. Siinä oli kolme p.e.white-poikaa: Anemone's Rony ja Reneé (om. Jukka Ketosen perhe) ja Anemone's Rino (om. Tiina Sunila).

Se Päivänkakkaran vahinkopoikue syntyi 17.12.2003. Siitä jätin d.e.white tytön Anemone's Juolukan itselle. Tiina Sunila omistaa kaksi muuta: p.e.white tyttö Anemone's Puolukan ja d.e.white poika Anemone's Boysenmarjan. Lapset saivat nimensä silmien värin mukaan. ;)

Olgasta tulee kuvia tänne. Olga-neiti kasvoi valtavaksi paketiksi Heinin marsulassa, mutta muutti meille aikuisena takaisin. Olga nukkui valitettavasti kuitenkin pois kesällä 2005, kun se onnistui syömään huonoa heinää!

Yölilja ja Harvey, kuva: PetraHarvey on erinomaisen kiltti ja ihmisrakas marsuherra. Se on myös kookas (suorastaan tuhti) ja kiltti nuorille uroksille. Se asusti jopa pienen hermeliinin kanssa samassa häkissä muutaman viikon, kun Anemone's Yölilja (nyk. om. Piia Metsäranta) jouduttiin vieroittamaan, kun sen emo kyllästyi siihen. ;) Päätin sitten viedä Harveyn pet-luokkaan Kokkolaan 8.8.2004 ja se sai hyvän arvostelun Sanna Tuomaalalta.

Harvey nukkui pois 12.8.2005. Sitä jäi kova ikävä! Harvey oli niin kiltti. Se oli aina ensimmäisenä häkin ovella kuikuilemassa ja vaatimassa rapsutuksia leuan alle. Myös kämppis Otto jäi kaipaamaan ihanaa Harveytä.

Kokkola 8.8.2004 Tuomari: Sanna Tuomaala

pisteet Marsun ikä: 24,5 kk
Yleiskunto
25 / 23,5 sopusuhtainen, hieman takapainoinen
Turkki 15 / 13,5 hieman lähtee karvaa
Korvat 5 / 5 puhtaat
Silmät 5 / 5 kirkkaat
Kynnet & tassunpohjat 10 / 9,5 tassunpohjat pehmeät, osassa kynsissä lyhentämisen varaa
Rasvarauhanen 10 / 9,5 hieman likaa
Hampaat 5 / 4,5 ylähampaissa hieman likaa
Käsiteltävyys 20 / 19 utelias, helppo käsitellä
Yleisvaikutelma 5 / 5 hieno herra
Yhteensä 100 / 94,5