Anemone's Melissa

 

rotu: risteytys
väri: cinnamon agouti
syntymäaika: 31.5.2003
sukupuoli: naaras
emä: Anemone's Vanessa
isä: Justus
Melissa ja Neilikka, kuva: Petra Hautanen

 

Melissa vauvana kuva: Paula KurunsaariMelissa syntyi 31.5.2003. Alla olevassa Kurunsaarien ottamassa kuvassa se on vielä ihan pikkuinen vauva. Melissa on risteytysmarsunaaras, jolla on isältään Justukselta peritty crest. Minun ei pitänyt pitää tästä poikueesta yhtään itsellä, koska meillä oli jo samasta yhdistelmästä Kanerva ja Minerva, jotka olivat jo isoja. Niinpä annoin Kurunsaarien vapaasti valita itselleen poikasen.

Koska marsu tuli heidän Tiuhtinsa kaveriksi, uros ei tullut kysymykseen ja he päätyivät Melissan cream/white siskoon, jolle he toivoivat nimeksi Anemone's Marsupilami. Melissan crestillisen veljen varasi Timosen Petri ja laittoi nimeksi Osku. Se oli golden agouti/golden. Osku on kuollut c-vitamiinin puutokseen. Melissa taas oli väriltään silver agouti. Se oli minusta aivan ihanan värinen! Minun ensimmäinen puhdasrotuinen marsuni Nicarao Granada (tai oikeastaan Anniinan marsu) oli ollut väriltään silver agouti, mutta hän ei kauan elänyt... Ja sen jälkeen en ollut silver agoutia nähnytkään.

Äiti alkoi jo aavistella pahaa, kun minulla oli marsunpoikasia näytillä mumman puutarha- ja taidenäyttelyssä ja selitin innoissani lehtikuvaajalle, että noilla muilla ei ole nimiä, mutta jos tämä jää meille, niin siitä tulee Melissa... Onneksi Melissasta ei ollut kukaan kiinnostunut. Sitten kun sen olisin saanut myytyä vaikka mistä hinnasta, en edes halunnut luopua siitä! Melissa vaikutti hyvältä nimeltä, koska se sopi yhteen sekä Marsupilamin että äitinsä Vanessan kanssa.

Vanessa oli aika hankala täti, jota oli vaikea sopeuttaa laumaan, joten ajattelin, että Melissasta tulee Vanessalle kämppis, joten niille sopii saman tyyliset nimet. Kävi kuitenkin niin, että Melissa on nuorten tyttöjen laumassa ja Vanessa vanhojen tätien laumassa elämänsä loppuun asti. (; Olisi pitänyt laittaa siten Melissalle nimeksi Onerva, kun sen kaksi meillä asuvaa siskoa ovat kerran Minerva ja Kanerva, mutta mitäs pienistä.

Melissan ensimmäinen poikue syntyi 26.4.2004. Isänä oli siinä Heli Kuoppamäen omistama brindle teddy Saarelman Härre Gyyd. Melissa sai 2 poikaa, joista Lucifer on jouduttu lopettamaan vuoden vanhana virtsakivien vuoksi. :´(

Anemone's Candy - brindle - sileä - uros - Suvi Lilja
Anemone's Colin "Lucifer" - golden agouti - sileä - uros - Tiina Kero

Luciger & Candy

Melissa sai 6.9.2005 kolme pitkäkarvaista risteytyspoikasta, isänä taas Heliltä lainattu herra, pitkäkarvainen risteytys Pallas.

Anemone's Levi "Elvis" - "merino" - lilac/white - uros - Henna Ohlgren

Anemone's Saana - "texel" - golden argente - naaras - Heli Kuoppamäki

Anemone's Ailigas - "coronet" - golden agouti/white - naaras - Katriina Hautala

Melissa valitettavasti sai raskausmyrkytyksen 2.poikueensa ollessa pieniä ja nukkui pois. :´( Melissan saama pet-näyttelyarvostelu tulee kuitenkin tänne jossain vaiheessa sekä loput kuvat.