*Anemone's Oliwer*

kutsumanimi: Olli
sukupuoli: uros
rotu: sileäkarvainen
väri: p.e.white
syntymäaika: 1.5.2004
sukupuoli: uros
isä: Nikean Taco (engl.crest pew)
emä: Nikean Päivänkakkara (sk pew)
kasvattaja: Katriina Hautala
† 14.9.2007 iän tuomat sydänvaivat
Olli 3v

Olli syntyi Tacon ja Päivänkakkaran poikueeseen, jossa oli 2 poikaa; Oliwer ja Oscar. Crestillinen Oscar muutti Tiina Sunilan marsulaan Haminaan. Ollista tykkäsin kovasti itse, korvataitteista huolimatta. Mielestäni Olli on tosi kauniin tyyppinen muuten.

Olli ja Oscar

Päivänkakkara ja Olli Olli ja Oscar olivat kaksi vallan raivostuttavaa penskaa, sillä ne nakertelivat Päivänkakkaran turkkia, kuten kuvista näkyy. Päivänkakkara hoiti pojat oman laumansa keskuudessa. Myös Kellyllä oli samaan aikaan poikaset samassa laumassa. Myöhemmin pojat muuttivat sitten hetkeksi omaan pikkupoikien laumaan, jossa asusti myös vastavieroitettu kääpiöluppalapsi Titanic.

Waldemar, Olli, Sakke, Titanic, Oscar

Ollin annoin alunperin Heini Manniselle, että se olisi hänellä tavallaan "tallessa" mahdollista myöhempää lainaamista varten, kun itsellä ei ollut tilaa jättää sitä kotiin, mutta sitä ei olis halunnut ihan kokonaan päästää käsistään karkuun... Tässä muistoksi Heinille Ollista ja Ollille Heinistä pätkä Ollin sivua Heinin entisiltä marsusivuilta. Heinille tuli hevonen, oli järkevintä vähentää marsuja. Olli tuli sitten takaisin meille. Tässä siis kertomus Ollin elämän alkutaipaleesta.

Olli ja muut pojat Olli n. luovutusikäisenä

Oliwer tuli meille 14.6.04 Katriinalta. Se on siis sileäkarvainen p.e white poju. Tosi hauskan näköinen, tosiaankin oikea Oliweri :) Laitan siitä kuvan mun kotisivuille kunhan saan sellaisen kamera -nimisen esineen käteeni... Ja filmin teetettyä. Menin Katriinan luo hakemaan sitä. Pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni katsomaan oikean kasvattajan eläinhuonetta, se olikin tosi hauskaa, koska siellä oli niin paljon ihania marsuja ja joku ihana hiirikin tuli katselemaan meitä. Se oli kuulemma niiden pullahiiri :) Se oli ihana. Ja marsuja oli tosi paljon ja tosi ihania ja kotiinvietäviä ;) Olli oli joidenkin muiden urosten kanssa samassa häkissä. Nekin oli varmaan luovutusiässä, sen verran pieniä ne oli. No Katriina otti Ollin pois sieltä ja mä sain pitää sitä, ja kysyin sitten olisko jotain pahvilaatikkoa että saan kuljetettua sen kotiin, kun en edes ollut tullut ajatelleeksi että me voitais jo tänään se hakea niin tottakai se mun kuljetuskoppi jäi kotiin... Katriina haki jostain sen pahvilaatikon ja me äitin kans katsottiin niitä ihania marsuja. Sitten kun Kata oli tuonut sen laatikon niin laitoin Ollin sinne ja me siinä puheltiin jotain Leenan ja Katriinan kanssa jonkun aikaa. Sitten me lähdettiin kotiin. Laitoin kotiin tultuani Ollin isoon omaan häkkiin, joka on Vipen häkin vieressä, häkkien välissä on verkosta tehty väliseinä. No Olli on nyt tutustunut ympäristöön, häkkiin ja Vippeen, joka onkin ollut aika innoissaan uudesta tulokkaasta. Kirjoitan lisää Ollista kunhan tutustutaan paremmin sen kanssa ;)

Olli kuva: HeiniSuku:

I: Nikean Taco
E: Nikean Päivänkakkara
II: Andien Rock a Billy
IE: GG-01  FIN MVA Nikean Marenki
EI: FIN MVA Saarelman Grand Canyon
EE: Nikean Marmeladi
III:Andien sir Harry
IIE: Saarelman Belladonna
IEI: Chremidas Falcon
IEE: Chremidas Lotta
EII: Saarelman Jumanji
EIE: Saarelman Bar-Astra
EEI: Andien Rock a Billy
EEE: FIN MVA Nikean Marenki

ja muita...

Petran ottamia kuvia pikku-Ollista vielä Heinin luona. ~>

Olli asusti meillä ensin Medexin kaverina. Jossain vaiheessa siitä sitten värvättiin isukki, se nimittäin muutti Petran marsulaan Mira's Jasmindan sulhaseksi. Olli ja Jasminda saivat todella kauniin tyttären nimeltä Blanca. Blancan tarina on tässä alla.

Olli 2v Toisella kertaa Petralta oli morsian meillä kylässä. Ensin Pumpulipallo synnytti niin valtavan poikasen, että se ei selvinnyt synnytyksestä. Se oli kuitenkin ehtinyt tehdä uudet temput Ollin kanssa ja Everything What I Need syntyi 6.6.2007. Ewen syntymään mennessä Ollilla oli uusi tyttöystävä Lumo, joka synnytti Ollin kolmannen poikueen.

Olli ja Lumo kesäkuussa 2007

24.7.2007 - sileäkarvainen
emä: Lumous (p.e.white)
1. p.e.white - naaras
2. p.e.white - uros
3. Anemone's Blue Charm - p.e.white - uros

Nämä kaikki kärsivät kovasti vuoden 2007 kesästä. Lumon poikasista selvisi loppujen lopuksi vain yksi, se jolla oli Ollin taitteet molemmissa korvissa. ;) Olli itse oli kituuttanut urheasti läpi kesän ja menehtyi, kun pahin näytti olevan jo ohi. ´:|

*Blanca*

Kutsumanimi: Blanca
Sukupuoli: naaras
Rotu: sileäkarvainen
Väri: p.e.white
Syntymäaika: 2.12.2005
Rek.nro: M57-06
Isä: Anemone's Oliwer
Emä: FinMva VV5-05 VV7-06 epjyVV-06
Mira's Jasminda
Kasvattaja: Petra Hautanen

Blanca on espanjaa ja tarkoittaa valkoista (fem.), siitä tämä fontin väri. Blanca on Petran toisesta eli B-poikueesta. Blancan Olli-iskä oli Petralla lainassa, mutta poikasia syntyi vain yksi. Petra päätyi kuitenkin laittamaan Blancan meille astutuspalkkiona, mistä olin kyllä hirrrrmu ällistynyt, koska omasta mielestäni Blanca on mahdottoman upea!!!!!

Blanca on temperamentikas nuori nainen, jolla uskoa itseensä riittää vaikka muille jakaa. Blanca on kuitenkin ystävällinen ja kiltti, mutta koska se on joskus päättänyt pinkoa kättä karkuun, se myös tekee sen. Blanca tulee erinomaisesti toimeen kaikkien marsujen kanssa. Vähän liiankin hyvin... Ainakin luulee tulevansa! Vanhemmat marsut saattavat joskus hermostua neitosen tunkeilevaan persoonaan, mutta Blanca ei ole siitä moksiskaan. Erityisesti Goldie oli valmis lahjoittamaan Blancan koska tahansa ensimmäiselle halukkaalle ottolapseksi, kun he asuivat vielä kahdestaan. Itsevarmat aikuiset naaraat kaipaavat monesti omaakin rauhaa, mutta Blanca oli aina sen kyljessä ja sen iso egokin ilmeisesti vie tilaa. Laumassa molemmat viihtyvät erinomaisesti, koska Blancalla on monta kylkeä mistä valita.
Blancalla on lievä taite toisessa korvassa, mutta se on muuten niin täydellisen kaunis marsu, että aioin käyttää sitä näyttelyissä ja jalostuksessa. Parasta Blancan ulkonäössä on sen lyhyt kuono sekä ulospäinsuuntautunut persoona. Ehdimme kiintyä Blancaan syvästi sen lyhyen elämän aikana. Blancan kohtaloksi kävi kuitenkin jonkin sortin raju suolitukos. Mitään ei ollut tehtävissä, vaikka yritimme kaikkemme. Kaikki kävi niin äkkiä, yhtäkkiä tyttö oli kauhean sairas, vaikka äsken se oli ollut ihan normaali. Hoidin neitiä yömyöhälle enkä olisi halunnut luovuttaa ollenkaan. Pakko se kuitenkin tuli eteen.
Anemone's Oliwer, p.e.white Nikean Taco, englannin crest, p.e.white, M578-03, Hanna Lahtinen Andien Rockabilly, englannin crest, cream, M35-98, Anneli Ceder Andien Sir Harry, engl.crest, cream
Saarelman Belladonna, self cream, M159
GG-01 FinMva Nikean Marenki, satiini, p.e.white, Hanna Lahtinen Chremidas Falcon, satiini, cream, M248-00
Chremidas Lotta, sk, p.e.white
Nikean Päivänkakkara, p.e.white, Hanna Lahtinen FinMva Saarelman Grand Canyon, englannin crest, p.e.white, M157-00, Tommi Långström Saarelman Jumanji, sk, p.e.white, M237-99
Saarelman Bar-Asta, engl.crest, p.e.white, M147-99
Nikean Marmeladi, self cream, M205-02, Hanna Lahtinen Andien Rockabilly
GG-01 FinMva Nikean Marenki, satiini, p.e.white, M80-01
FinMva VV5-05 Mira's Jasminda, p.e.white, M138-05, Heli Kuoppamäki Nikean Hulivili, englannin crest, p.e.white, M255-03, Hanna Lahtinen FinMva Nikean Herra Huu, englannin crest, p.e.white, M91-00, Hanna Lahtinen Andien Rockabilly
Saarelman Maya, p.e.white, M110-98
GG-01 Nikean Mollamaija, p.e.white, M342-01, Hanna Lahtinen N Mva Joker's You Man, satiini, p.e.white, M334-00
Chremidas Helena, self cream, M30-01
Mira's Diana, p.e.white, M112-04, Heli Kuoppamäki Palemoon Robin, p.e.white, Margaret Tenner, UK ?
?
FinMva Mira's Emilia, p.e.white, M202-03, Heli Kuoppamäki Andien Calle Caccarelli, engl.crest, p.e.white, M51-03
Andien PicNic, p.e.white, M369-02
Etusivulle