kutsumanimi: Päivänkakkara
syntynyt: 10.2.2002
rek.nro: -
rotu: sileäkarvainen
väri: p.e.white
sukupuoli: naaras
isä: FinMva Saarelman Grand Canyon
emä: Nikean Marmeladi
kasvattaja: Hanna Lahtinen

Ostin Päivänkakkaran Hanna Lahtiselta kesällä 2003. Se ja Lilja muuttivat meille Someron kesänäyttelystä. Tytöt asuivat aluksi leikkimökissä, koska silloin oli niin lämmintä, että ne saisivat nauttia raittiista ilmasta mahdollisimman paljon. Sitten Lilja ja Päivänkakkara saivat sulhasekseen Manta's Harveyn, joka on d.e.white.

Päivänkakkaran ja Harveyn esikoiset syntyivät 10.10.2003. Poikasia syntyi kolme sileäkarvaista pew-vauvaa. Näistä Anemone's Oskun omistaa Petra Hautanen, Onnin Mira Koivumäki ja Olgan minä itse. Päivänkakkara ei ollut kyllä yhtään sen näköinen, että se saisi poikasia, joten Harvey oli vielä niiden häkissä, kun huomasin nämä kolme pientä valkoista kääröä Päivänkakkaralla.

10.10.2003 - Manta's Harvey (d.e.white)
1. Anemone's Olga - p.e.white - naaras
2. Anemone's Osku - p.e.white - uros
3. Anemone's Onni - d.e.white - uros

No, tottakai Päivänkakkara tekaisi sitten säntillisesti kahden kuukauden kuluttua kolme kääröä lisää... Juolukka, Puolukka ja Boysenmarja syntyivät 17.12.03. Juolukka on p.e.white naaras, Boysenmarja taas d.e.white uros. Nämä kaksi omistaa Tiina Sunila. Juolukka taas on d.e.white naaras, jonka pidin itsellä.

17.12.2003 - Manta's Harvey (d.e.white)
1. Anemone's Puolukka - p.e.white - naaras
2. Anemone's Boysenmarja - d.e.white - uros
3. Anemone's Juolukka - d.e.white - naaras
Olli ja Oscar pureskelivat Päivänkakkaran karvaa... :6 Päivänkakkara on kaikin puolin hyvin samanoloinen marsu kuin Lilja, ei voi muuta sanoa. Niin ulkonäöltään kuin luonteeltaan. Siksi ne eivät asu enää samassa laumassa, en voisi koskaan olla 100% varma, että jos tällä hetkellä erotan ne toisistaan, niin erotanko vielä parin päivän päästä... Koska jos nyt toinen sattuu olemaan vaikka lihavampi kuin toinen, niin se ei kuitenkaan ole mikään pysyvä olotila. Se olisi yhtä epävarma tuntomerkki kuin jos tuudittautuisin siihen uskoon, että Lilja on aina se sottaisempi... Silloinhan en voisi kylvettää toista koskaan! Ja Lilja todellakin on aina säännöllisesti kylvyn tarpeessa... Päivänkakkara on luonnostaan jokseenkin siistimpi otus.

Päivänkakkaran kolmas poikue syntyikin sitten myöhemmin. 1.5.2004 maailman putkahti Anemone's Oscar (engl.crest p.e.white) ja Oliwer (sk p.e.white), kaksi poikaa Päivänkakkaralle ja Nikean Tacolle. Oscarin omistaa Tiina Sunila ja Ollin minä.

1.5.2004 - Nikean Taco (engl. crest p.e.white)
1. Anemone's Oliwer - p.e.white - sileäkarvainen - uros
2. Anemone's Oscar - p.e.white - englannin crest- uros

Olli ja Oscar

Päivänkakkara muutti näiden poikasten jälkeen Heinille. Se muutti sitten meille takaisin, kun Heinille tuli heponen. Tässä palanen Päivänkakkaran vanhaa sivua ja alla Heinin luona Päivänkakkaralle syntyneen Dozmon sivu.

Päivänkakkaran näyttelytuloksia:

2.10.04 Seinäjoki, pet-luokka, 92,5p.
8.8.04 Kokkola; Pet-luokka, 95,5p, ROP6

Suku:

I: FIN MVA Saarelman Grand Canyon
E: Nikean Marmeladi
II: Saarelman Jumanji
IE: Saarelman Bar-Asta
EI: Andien Rock a Billy
EE: FIN MVA Nikean Marenki
III: Andien Rock a Billy
IIE: GG-98 Chremida's Jill
IEI: Andien Thundes Cloud
IEE: Saarelman Nar-Sissi
EII: Andien Sir Harry
EIE: Saarelman Bella Donna
EEI: Chremida's Falcon
EEE: Chremida's Lotta

Dozmo syntyi Nikean Päivänkakkaran ja Best Boyn poikueeseen. Poju oli kaiketi liian kiltti, kun päästi BBn vierailemaan hänen ja Päivänkakkaran häkkiin ;) Tuloksena kolme risteytyspoikasta, Dozmo ja Dutsun. Meinasin ensin pitää Dutsunin itsellä, mutta myin sen sitten eräälle Lindalle. Dozmolla ja Dutsunilla oli myös Dozmon näköinen veli, mutta se kuoli hiihtolomaviikon jälkeen, kun marsuilla oli sijaishoitaja sillä aikaa. Päivänkakkara ei ollut tainnut huolehtia poikasestaan, koska se oli kamalan laiha muihin verrattuna, eikä meinannut jaksaa syödä tarjoamaani porkkanapilttiä. Seuraavana aamuna se oli kuollut :(.
Dutsun sitten lähti uuteen kotiin luovutusikäisenä, ja Dozmo jäi itselleni. Viereisessä häkissä majaili Sergio, ja joka kerta kun menin marsulaan, oli Dozmo siellä iloisesti Sergion luona :D. Annoin sitten periksi ja laitoin ne samaan häkkiin, kun tulivat kerran niin hyvin toimeen keskenään :). Näyttelyissäkin olen pitänyt niitä samassa boksissa, niillä ei tule riidanpoikastakaan, siellä rauhallisesti kököttävät menemään ;).
Dozmo on kasvanut kovaa vauhtia, en sitten tiedä minkä vuoksi :). se on nyt jopa melko massakas ja lihaksikas. Hyvä niin :) Ensimmäisestä näyttelystään Vaasassa 16.4.05 se sai 93,5 pistettä, eli ihan hyvin :).

Lilja ja Päivänkakkara pitäisi ilmoittaa joskus pariluokkaan! Sellaisia kuitenkin harrastetaan vain lähinnä SMY:n näyttelyissä ja ei näitä oikein tule kauemmas raahattua. Molemmilla kun on taitteet pienissä korvissaan. Korvat ovat kuitenkin ainoa asia, mikä näissä matameissa on pientä. Molemmat ovat pallosilmäisiä ja -päisiä pötkylöitä.

Massaa on nykyään hieman liiaksikin asti, mutta ehkä juuri tästä syystä Päivänkakkara on hyvä ja vahva emo, joka tekaisee poikueen vähän niinkuin tuosta lonkalta vaan. "Ei tunnu missään!" No, eihän sen ole tarkoituskaan tuntua, joten maailma on pullollaan naaraita, joille en ikipäivänä olisi uskaltanut teettää poikueita yhtä rauhallisin mielin kuin Päivänkakkaralle. Kitukasvuiselle marsulle ei kannata teettää kuin korkeintaan yksi poikue. Tämä rouva jättää itsensä kaltaista isoa pullamarsujälkikasvua. Joillain on ollut taite tai taitteet, mutta ehkä maailmassa on tärkeämpiäkin asioita, kuten terveys.

Päivänkakkaran iltatähti tai oikeastaan jouluntähti syntyi jouluaattona.

24.12.2005 - Anemone's Otto (d.e.white)
1. Anemone's Blanc et Joyeux Noël "Noel" - d.e.white - uros

Päivänkakkara viihtyy lajitovereiden seurassa, mutta pompottelee aluksi muita, koska se haluaa olla pomo. Se ei kuitenkaan ole vaarallista ja loppuu nopeasti. Välillä Päivänkakkara on hieman temperamentikas käsitellä, mutta ei kuitenkaan huononluonteinen. Kyllä sisua saa olla, aina joku marsuporukassa on alfanaaras.

Sukusiitosaste näillä näkymin 7,8%.

FinMva
Saarelman Grand Canyon
engl.crest p.e.white
M157-00
Tommi Långström
Saarelman Jumanji
p.e.white
M237-99
Andien Rock A Billy
engl.crest cream
??
Anneli Ceder
Andien Sir Harry
engl.crest cream
Saarelman Escimo
engl.crest p.e.white
Saarelman Belladonna
self cream
M159-95
Penelope's Curpitsa
self cream
Nina Tiitinen
Vicarage Gemma
self cream
Saarelman Belladonna
self cream
M159-95
Tommi Långström
Penelope's Curpitsa
self cream
Nina Tiitinen
Vicarage Gemma
self cream
GG-98 Chremidas Jill
satiini p.e.white
M209-97
C. Nylund-Karlsson
Saarelman Bar-Asta
engl.crest p.e.white
M147-99
Andien Thunder Cloud
engl.crest p.e.white
M168-97
Saarelman Nar-Sissi
engl.crest cream
M232-98
Nikean Marmeladi
self cream
M205-02
Hanna Lahtinen
Andien Rock A Billy
engl.crest cream
??
Anneli Ceder
Andien Sir Harry
engl.crest cream
Saarelman Escimo
engl.crest p.e.white
Saarelman Belladonna
self cream
M159-95
Penelope's Curpitsa
self cream
Nina Tiitinen
Vicarage Gemma
self cream
Saarelman Belladonna
self cream
M159-95
Tommi Långström
Penelope's Curpitsa
self cream
Nina Tiitinen
Vicarage Gemma
self cream
FinMva GG-01
Nikean Marenki
satiini p.e.white
M205-02
Hanna Lahtinen
Chremidas Falcon
satiini cream
M248-00
Aston's Eisenhower
self cream
Chremidas Ida
self cream
Chremidas Lotta
p.e.white
Vicarage Lorins Gold
satiini cream
self cream
Kehykset hukassa?