*Anemone's Veera*

Kutsumanimi: Veera
Sukupuoli: naaras
Rotu: risteytys
Väri: golden agouti/golden
Syntymäaika: 1.7.1999
Isä: Saarelman Jymy-Juttu (self cream)
Emä: Anemone's Emilia (rist. black)
Kasvattaja&omistaja: Katriina Hautala
† vanhuus
Veera 5v

Veera 2,5vVeera syntyi 1.7.1999. Hän on rusetillinen risteytysmarsunaaras väriltään golden agouti/golden. Veera on oma kasvattini ja tällä hetkellä vanhin marsuni. Veera on "rusettimarsuksi" todella kiltti ja sävyisä tapaus. Veera ei ole ikinä laumassa se, joka komentaa muita tai rökittää uusia tulokkaita. Mutta hän ei olekaan oikeastaan abya nähnytkään, vaan suurimmaksi osaksi hänen sukunsa koostuu sileäkarvaisista marsuista. Polveutuminen peruaaneista tuo turkkiin pörröisyyttä ja pari emolta perittyä pyörrettä. Emänemä, Anemone's Taifuuni oli pitkäkarvainen marsu, sillä Taifuunin isän ja emon isä oli peruaani.

Veera ja Justus v.2001Veera on myös koko sukunsa vanhin edustaja. Veeran emo, Anemone's Emilia oli rusetillinen risteytys ja musta paria goldenin väristä karvaa lukuunottamatta. Veeran isä taas oli puhdasrotuinen sileäkarvainen self cream, Saarelman Jymy-Juttu "Juuso", joka löytyy lähes kaikkien kasvattamieni marsujen takaa. Tämä johtuu siitä, että Juuso oli oikea hamesankari. Meillä asuu suurinosa marsuista aitauksissa, joissa ei siis ole kattoa. Mutta seinät ovat sen veran korkeat, että normaali marsu ei pääse niiden yli. No, meillehän osuu aina ne poikkeustapaukset. Juusopa se kiipesi kaikkien seinien yli ja tottakai siitä seurasi ylläripoikasia!!!! Niinpä siis myöskin Veera sai ensimmäiset poikasensa Juusolle, isälleen. :S

Veeran ensimmäinen poikue syntyi 10.6.2000 ja siitä meille jäi Vanessa. Yhdestä Veeran poikueesta meillä ei ole ollenkaan jäänyt ketään, sillä poikasia syntyi kaksi, uros Repe jonka myimme ja naaras Gemma, joka kuoli nuorena. Veeran seuraava poikue syntyi 24.7.2002, kun olin astuttanut muutaman naaraan edesmenneellä Kanelilla. Poikasia syntyi vain yksi; Netta. Nettaa imettäessään Veera auttoi Anniinaa hoitamaan orvoksi jäänyttä pientä Neilikkaa. Netan piti olla Veeran viimeinen poikue, mutta silloin jo edesmenneen Juuson self cream poika, Anemone's Christopher, karkasi naaraiden puolelle. Isäänsä tullut siis... Tietenkin juuri Veera, herran siskopuoli, tuli kantavaksi, vaikka tarjolla olisi ollut nuorempiakin naaraita. Veeralle syntyi 2 vauvaa; Anemone's Justus om. Heini Manninen ja Anemone's Hilla, joka jäi meille.

Kissimirri & Veera

10.6.2000 - risteytys
Saarelman Jymy-Juttu (self cream) - Anemone's Veera (risteytys, golden agouti/golden)
1. Anemone's Vanessa - "sk" - golden agouti - Katriina Hautala
2. tiedot hukassa?
Vanessa poikasineen, kuva: Paula Kurunsaari

19.7.2001 - risteytys
Kiikeri (self black) - Anemone's Veera (risteytys golden agouti/golden)
1. Anemone's Gemma - "rusetillinen" - black/golden - naaras - Katriina Hautala
2. Anemone's Repe - black/golden - uros - ?

24.7.2002 - risteytys
Anemone's Kaneli (risteytys saffron argente) - Anemone's Veera (risteytys golden agouti/golden)
1. Anemone's Netta - "sk + 2 rusettia" - chocolate/golden - naaras - Katriina Hautala

22.11.2002 - risteytys
Anemone's Christopher (sk self cream) - Anemone's Veera (risteytys golden agouti/golden)
1. Anemone's Hilla - "sk" - lemon agouti - naaras - Katriina Hautala
2. Anemone's Justus - "rusetti" - buff agouti - uros - Heini Manninen
Hilla, kuva: Petra Hautanen

Veera on nyt turvallisesti eläkkeellä poikasten tekemisestä... Se on kuitenkin sen verran virkeä ja kiltti marsu, että saa nähdä, vaikka se vielä joskus eksyisi ensimmäiseen pet-näyttelyynsä. Myöskin lauman johtajuudesta se on jo aikaa sitten luopunut ja tyytyy vain katselemaan sivusta, kun määrätietoisemmat matamit ottavat mittaa toisistaan.

Veera eli vanhaksi. Sen kuolinaika ei kai ole tallella.

Veeran sukusiitosaste näillä näkymin 0%. Loput tiedot tulossa.

Saarelman Jymy-Juttu, self cream, M50-98, Tommi Långström Malaxi's Rolex, self cream, M49-98, Jens Lindgren, Ruotsi  
 
Fiscarbacken's Lazy Patti, self buff, M181, Henrik Lövstedt, Ruotsi
 
 
Anemone's Emilia, rist. black(/golden), Katriina Hautala Andien Akapetus, self lilac, M?, Anneli Ceder Malaxis, self lilac
Malaxis, self lilac
Anemone's Taifuuni, rist. black/golden Miska, rist. golden agouti/golden
Mokka, rist. black/golden
Kehykset hukassa?